A jó ötletek mindig véletlen helyekről jönnek

Teljes körű segítséget nyújtani az autista gyerekeknek, nem is olyan egyszerű dolog. Mi, több szakértővel flottakezelőkaröltve már évek óta küzdünk a hazai autista gyerekek jobb életéért. Egy különös rendszert alakítottunk ki, melyet főleg pályázati pénzből és adományokból próbálunk fenntartani, de néha a szülőktől is kérünk egy keveset, de csakis ha megengedhetik maguknak, hogy támogassanak minket. A munkák során létrehoztunk egy autistáknak segítő applikációt, felépítettünk egy központot, ahol szakértőként foglalkozunk az autista gyerekekkel, valamit főként online kampányokat indítunk az autizmus bemutatása és elfogadtatása érdekében.

A központunk része az a szolgáltatás is, mely szerint el- és visszavisszük a gyerekeket a fővárosi központunkba. Két és fél órás autóútnál távolabb élők esetében ezt nem vállaljuk, nem az autó vagy a sofőr miatt, hanem mert egyszerűen a gyerekek sem szeretik. Ilyen távból már mások sem nagyon jönnek. Egyébként van, aki öt percre sem szeret autóba ülni. Éppen ezért történt meg az, hogy mi, a képzett pedagógusok és szakemberek vagyunk egyben a sofőrök is, mivel ha valaki mást küldenénk a gyerekekért, az nem biztos, hogy kezelni tudná őket. Első pár alkalomkor nem is egyedül, hanem ketten megyünk, hogy megismerjük a gyerek szokásait.

Pedagógusként, valamint képzett gondozóként azonban egy valamihez nem igazán ért egyikünk sem: az autókhoz. Egy pályázat során nyertük őket, mind a hetet, és annak ellenére, hogy jó állapotban voltak a vásárláskor, elég sok gondunk volt velük azóta. Az autó gondjából pedig mindig újabb gondok születnek, hiszen a szervizeltetés plusz időbe és költségbe kerül, addig pedig kevesebb autónk van.

Aztán egy szép napon elkísértem a férjemet a gimnáziumi osztályának 25 éves évfordulójára és valami azután örökre megváltozott, jó értelemben. Az egyik osztálytársa, aki eddig egyedül élt, most elhozta magával a friss férjét, aki egyébként flottakezelőként dolgozik. Hamar megtudtam, hogy ez mit jelent, hiszen idegen lévén mindenki kíváncsi volt rá és a szakmájára. És azonnal el is kezdett mocorogni bennem valami a téma iránt. Mivel viszonylag magas pozícióban dolgozom az intézetünkben, úgy éreztem, hogy fogok tudni élni akkora hatással, hogy meghallgassanak, vagy akár bele is kezdjünk ebbe a flottakezeléses dologba. És így is történt.

A könyvelőnk utána nézett a flottakezelő cégek kínálatának, és igazgatói megbeszéléssel végül nem a férjem osztálytársának férjének cégét választottuk, hanem a flottakezeles.hu weboldalon talált céget. Engem különösképpen nem zavart ez a dolog, hiszen semmilyen kötődésem nem volt a másik céghez sem, egyszerűen csak örültem, hogy sikerült megoldást találnom arra, hogy valaki szakértő vigyázzon és kezelje a hét autónkat, ezáltal több energiát hagyva nekünk a konkrét munkánkra.

A cég szolgáltatásai közül a Comfort csomagot választottuk ki, mely szerint intézték nekünk mindenféle biztosítási ügyünket, adóügyeinket, amik az autókhoz kötődnek, garantált áron kínálták a szerviz és gumi szolgáltatásokat és mindezt 0-24-ben. Nem mintha mi éjszakánként használtuk volna az autókat, hiszen soha nem kaptuk meg őket magán célra és csakis nappal dolgoztunk, de úgy voltunk vele, hogy ez mégsem olyan rossz dolog, ha bármi furcsa is előre láthatatlan történne. A könyvelő is kifejezetten örült annak, hogy megfogadtunk egy flottakezelőt, hiszen eddig, ha mi vittük a szervizbe az autókat, senki nem volt, aki a költségeket ellenőrizze, hiszen nekünk akármilyen felárat mondhattak, mi úgyis elfogadtuk, mert fogalmunk nem volt az autószerelés piacáról. Emellett pedig örültünk annak is, hogy így rendszeresen szervizbe kerül az autó a kötelező szervizekre és ilyenkor megelőzhetőek a problémák. Hiszen mi mindig csak akkor mentünk, ha már csőstül szakadt ránk a plafon.

Szóval, úgy gondolom, hogy merhetetlenül jól jártunk, hogy szerződést kötöttünk ezzel a flottakezelő céggel. Az általuk nyújtott biztonság a mi szolgáltatásainkat is biztosabbá teszi az autista gyerekek irányába.