Ahol tudok, ott segítek

Nemrég kollégiumi szobatársammal ültem fent a szobában, és azon gondolkodtunk, hogy készítünk valami applikációt. Hogy miről, az már nehezebb kérdés volt, ugyanis ma már szinte mindenre van. A közlekedésre, egészségre, pénztárcára. Sőt! Még olyat is hallottam, hogy autizmust segítő app is létezik. Szóval tényleg minden van, mi szem-szájnak ingere. Ezért hát a nagy kérdés az volt, hogy vagy megpróbálunk egy újat kitalálni, ami elég meredek próbálkozás, vagy egy már meglévő ötletet újragondolunk. Nincs azzal semmi baj, híres zeneszámokat is újra szoktak gondolni. Van, hogy a feldolgozás híresebb, mint az eredeti.

Na, de miközben mi ezen törtük a fejünket, az egyik szomszéd srác egy gázpalackot görgetett a szobánk ajtaja elé, és azt mondta, gázpalack töltésre lenne szüksége. Mit keres nála egy gázpalack a kollégiumban? Ötletem se volt, hogy honnan szerezte, vagy mire kell neki. Hát kiderült, hogy a kollégiumnak van lent egy műhelye, ahova akár szabadon, akár szakkör keretében le lehet menni, és dolgozgatni bármin. Oké, tömegpusztító fegyveren nem, de normális kereteken belül mindenen.

Elfogyott az utolsó csepp gázuk, és egy fontos projekten dolgoznak. Ezért sürgősen kell, szerezni, hogy haladhasson a munka. Hogy miért hozzám jött? Mert tudta, hogy sok embert ismerek, sok mindent be tudok szerezni, akár még egy gázpalackot is. Hát őszintén szólva ilyet még nem kellett, de volt ötletem, hogyan juthatok hozzá. Felhívtam néhány környékbeli ismerősömet, tudnak e segíteni. Sajnos csak az egyik tudta volna nekünk megtölteni a gázpalackot, de az vidéken van, nem közel. A többiek semmit nem tudtak. Ekkor felhívtam nagyapám, aki maga is gázszerelő volt nyugdíj előtt, és tanácsot kértem tőle. Ő is vidéken lakik, tehát személyesen nem tudott segíteni, de javasolta, hogy írjam be az internetre, ő talált már egy jobb oldalt, ahonnét tudott rendelni. Milyen igaza van! És ez miért neki, és miért nem nekem, a huszonegyedik századi gyereknek jutott eszébe? Na mindegy, ezt is tettük, és beírtuk az internetre, hogy gázpalack töltés. Találtunk mi is valamit, de nem néztem meg jobban, azonnal odaadtam a srácnak, hogy „jó lesz?”. Igen, jó volt, és később meg tudta oldani minden problémáját. Mi pedig visszatértünk az applikáció ötlethez. Talán egy olyan applikáció kellene, ahol… dehogyis, ezt nem fogom leírni, még lehet, hogy megvalósítjuk.