Ausztriai munka a jó ügy érdekében

Anyummal nőttem fel és az öcsémmel, nagyon szoros kapcsolatunk van, úgy is szoktuk magunkat nevezni, mint a három muskétás. Sajnos az öcsém autista, így azért nehezebb az életünk, mint másoknak, ahol nincs jelen ilyen vagy ehhez hasonló betegség. Megtanultunk már együtt élni ezzel, és kitartunk egymás mellett. Az öcsémet Tominak hívják és egyébként, amit fontos még róla tudni, hogy imád utazni. Tekintve, hogy ők, a családom nagyon fontosak a számomra, szerettem volna nekik adni valamit. Azt terveztem, hogy gyűjtök egy kis pénzt, és elmegyünk egy 2 hetes külföldi nyaralásra. Ez a sztori egyébként évekkel ezelőtt történt, de a mai napig emlegetjük, mert nagyon jó élmény volt.

Mivel viszonylag jól beszélek németül, úgy döntöttem, hogy ezt kihasználva, Ausztriában keresek állast a téli szezonra. Nagy áldozattal járt, hiszen a karácsonyt anyum és az öcsém nélkül töltöttem, valamint eddigi leghosszabb távollétem volt. Sikerült is végig csinálnom a téli szezont egy kis hegyi hotelben, ahol nagyon jól éreztem magam, csak nagy volt bennem a honvágy. Miután mosogatóként 1300 eurót kerestem úgy, hogy a szállásért és ellátásért nem kellett fizetnem, az 5 hónapos téli szezon alatt 6500 eurót sikerült összeszednem, ami nagyjából 2 millió forintnak felel meg.  Ebből a pénzből sikerült elmennünk 2 hétre francia tengerpartra. Életem legjobb döntése volt ez az ausztriai munka.

Tekintve, hogy semmi rutinom nem volt külföldi munkával kapcsolatban, tájékozódnom kellet, és segítségre volt szükségem. Ehhez megtaláltam az interneten a megfelelő segítséget, a Tiroli Álláskeresőt. Ha ausztriai munka a cél, ők a legjobb választás. Pályáztatásos módszerrel dolgoznak, ami azt jelent, hogy nagyjából 15 ezer munkaadó kapja meg az általuk kijavított, német nyelvű bemutatkozó levelemet, majd ez után több száz munkaadó ír e-mailt, és sokan telefont ragadnak és felhívnak. Jönnek az állásajánlatok és a legjobb, hogy én dönthetem el, hogy hova is szeretnék menni, dolgozni. Közben mindenben segítenek, nem hagyják magára a pályázót az ausztriai munka alatt sem, bármivel fordultam hozzájuk, segítettek, elláttak jó tanácsokkal. Nagyon örülök, hogy őket választottam!