Az autizmust segítő applikáció hatalmas segítséget nyújt

Olvastam egy cikket, ami arról szólt, hogy már léteznek olyan különböző applikációk, amik hatalmas segítséget nyújtanak az autista betegségben szenvedőknek. Sőt, a szülőknek is és a tanároknak is, akik autista betegségben szenvedőket tanítanak. Kíváncsi voltam, ezért elolvastam, és nagyon jó ötletnek tartottam.

Van néhány pedagógus ismerősöm, elküldtem nekik is a cikket, kíváncsi voltam, hogy ők, akik mindennap emberekkel, gyerekekkel foglalkoznak, mit szólnak hozzá. Én ugyan más szakmában dolgozom, mégis érdekelt a téma, hiszen ilyesmiről ritkán olvas az ember.

Az autizmus ismert mindenki számára. Fontos azonban, hogy, aki ezzel foglalkozik, tisztában legyen mindennel, tudni kell, hogyan kell kezelni a különböző szituációkat, ezáltal könnyebben meg lehet érteni az ilyen appok felépítését, működését és használását. Lépésről lépésre levezették, hogy milyen szabályok vonatkoznak az internethasználatra az autisták körében, és rájöttem, hogy, ami számunkra egyértelmű vagy elhanyagolható, az ebben a helyzetben igenis fontos.

Ezeknek az applikációknak számtalan funkciójuk van, amit a pedagógiában rendkívül jól hasznosítani lehet. A motiválás igazán fontos ebben az esetben, hiszen motiválni kell őket, hogy tanuljanak, fejlesszék a képességeiket. A motivációt pedig nagyban segítik a különféle játékok, amik a tanulást segítik. Fontosnak tartják a cikkben az önállóság fejlesztését is, amivel én is egyetértek. Emellett számtalan más funkciót is megemlítettek, amit fontosnak tartottak az ilyen applikációk kifejlesztésében.

Azt nem tudom, hogy van-e már olyan iskola, ahol ezeket alkalmazzák, az biztos, hogy hasznos az ilyesfajta alkalmazás.