Az unokatesómék végre megtalálták a megoldást autista kisfiuk hatékony nevelésére

Az egyik unokatestvéremnek sajnos autista kisfia született. Így a családon belül látom, hogy mennyi gonddal jár egy mentálisan sérült gyerek felnevelése. Állandóan figyelni kell rá, speciális foglalkozásokra kell vinni. Az anyukája, az unokatesóm felesége így nem is dolgozik, hogy minél több időt tudjon a kisfiúval tölteni, aki nagyon nehezen fogad el idegeneket, új embereket és új helyeket, így például egy rendes iskolába nem lenne képes beilleszkedni. Az unokatesómnak ezért rengeteget kell dolgoznia, hogy a családját a kisfiú után született egészséges kislányával együtt ellássa. Szegények mindig elég kimerültek, úgyhogy jól jön nekik mindenféle segítség.

Nemrég találtak egy alapítványt, ahol autista gyerekeknek tartanak csoportos foglalkozást egy intézet keretei között, és speciálisan az ők igényeire szabottan foglalkoznak velük, kapnak terápiás kezelést, hogy kiegyensúlyozottabbak legyenek. Az egyik ismerősünk ajánlotta ezt a helyet, és amikor kipróbálták, egyből nagyon megtetszett nekik, látták a fiún, hogy nyitottabb erre a környezetre, mint valaha bármelyik másikra volt. Az egyetlen probléma az volt, hogy a foglalkozás helyszíne másik megyében volt, mint ahol laktak, másfél óra kocsiútra a házuktól. Így hát úgy döntöttek végül, hogy mivel ez a hely beválni látszik, és a régi ház költségei amúgy is nagyon magasak voltak, eladják a házat és odaköltöznek abba a városba, ahol az alapítvány székhelye van. Így nem kell naponta három órát utazással tölteniük.

eladó lakás

Hamar neki is láttak utánanézni az interneten pár oldalon, hogy van-e az adott kis városban megfizethető áron eladó lakás. A nextapro.hu oldal tűnt a legmegbízhatóbbnak mind közül és ott találták a legnagyobb választékot a lakásokból a városban. Beírták az oldal keresőjébe a település nevét, az ingatlan típusát, majd a találatokat az árintervallum megadásával szűkítették tovább. Sok találatot adott ki az oldal, úgyhogy bőven volt miből válogatni. Minden lehetőséget végignéztek, hogy ne szalasszanak el egyet sem.

Több között is vacilláltak, volt egy-kettő, ami olcsó, viszont nem elég tágas négyük számára, ami pedig mindennel fölszerelt, sokszobás, arra viszont nem volt elég pénzük. Így valami köztes megoldást kerestek. Ebben a megfizethető, de élhető kategóriában találtak is három lakást, ami tetszett nekik. Felhívták a hirdetőket és megbeszélték az időpontokat, amikor elutaznak a városba és megnézik a lakásokat, valamint személyesen is konzultálnak az eladóval. Ez a nap már a következő hét elejére estek, ugyanis szerencsére mindhárom eladóval sikerült azonos napra egyeztetni időpontot, amikor a kisfiukat amúgy is viszik föl a foglalkozásra, így nem kell többször is elutazni egy-egy látogatás miatt.

Amikor eljött az utazás napja, összepakoltak és elindultak az autóval mind a négyen, a kislányuk is, hogy az ő véleményét is kikérjék a leendő lakhelyükkel kapcsolatban. Először a fiút elvitték az intézetbe a foglalkozásra és otthagyták jó kezek között, ahol biztosan tudták, hogy beilleszkedett és jól érzi magát. Majd hárman tovább indultak az első helyszínre. A nextapro.hu oldalon szerencsére nagyon részletes leírást kap az ember a kiválasztott lakásról (vagy egyéb aktuális termékről). Meg vannak adva a következő paraméterek, amiket az eladó tölt ki, mint egy adatlapot: a lakás területe, szobák és helyiségek száma, az ingatlan típusa és állapota, a komfort, az építés éve, a klíma, víz, áram és csatorna megléte, hogy bútorozott-e a ház vagy lakás, valamint az esetleges pincével és a telekkel kapcsolatos információk. Ezen kívül persze képeket is fel lehet (és illik) tölteni az ingatlanról, a helyiségekről, a kilátásról és az alaprajzról.

Ezek alapján elég biztosra el lehet dönteni, hogy az adott lakás megfelelő lenne-e a számunkra. Az első megtekintett lakást nagyon szépnek találták az unokatesómék, az elmondásuk alapján egyből szerelembe estek. Az egyetlen hátránya az volt a lakásnak, hogy kicsit zajos környéken volt, viszont rögtön a panelház mellett volt egy kis park játszótérrel, ami kárpótol a belvárosi zsivajért. Plusz, nagyon közel volt az intézet a lakáshoz. Már majdnem eldöntötték, hogy ez lesz az, de természetesen a többit is végignézték. Az egyik a lakások közül kiesett a játékból, amikor meglátták a fürdőszobában elrejtett penészfoltokat, amik a nextapro.hu-ra feltöltött képeken persze nem látszódtak. A harmadik aranyos volt, csak egy kicsit túl kicsi négyük számára. Így egyértelművé vált, hogy az először látott lakást veszik meg.

Így is történt, rövidesen beköltöztek az új lakásba, szépen berendezték és belakták. Így hozzánk is egy kicsit közelebb kerültek, úgyhogy most már gyakrabban fogunk tudni találkozni. A kisfiuk most már minden nap jár a foglalkozásra, úgyhogy az unokatestvérem felesége is elkezdett részmunkaidőben dolgozni. Így sokkal jobban ki fognak jönni kettejük fizetéséből és az unokatesómnak nem kell megszakadni. Szerencse, hogy megtalálták ezt a lakást a nextapro.hu-n, mert így sokkal könnyebbé vált az életük, mióta közel kerültek ehhez a remek intézethez.