Egy jó termékszűrő megkönnyíti az aktatáska vásárlást is

Nem csak autista gyerekekkel foglalkozunk, nem csak nekik nyújtunk segítséget, hanem az olyan fiataloknak is, akik már nem kifejezetten célcsoportja a gyerekeknek tartott foglalkozásainknak, de segítségre szorulnak. Volt már olyan is, hogy kissé idősebb korcsoportnak tartottunk foglalkozást, ahol megmutattuk nekik a számítógép használatát, erre a foglalkozásra sok, fiatalabb pártfogoltunk is ellátogatott, és néhányan segítséget nyújtottak az idősebbeknek.

Az egyik oktatónkat óra után megkereste az egyik résztvevő, hogy van egy aktatáska, amit meg szeretne vásárolni. Az autistáknak általában elég pontos elképzelése van arról, hogy mit szeretnének. Vannak, akik mindig ugyanazt eszik reggelire, ebédre, vacsorára, pontban ugyanakkor, és megzavarja őket a nagy választék, így nem szívesen vásárolnak online, mert a nagy választék sokszor megzavarja őket.

Az oktató természetesen megtett mindent, hogy segítséget nyújtson. Az elképzelés egy olyan aktatáska volt, ami igazi bőrből készült, barna, egy csatja van, vállra is lehet akasztani és két zsebe is van.

Aktatáskát találni az interneten nehezebb, mint az ember gondolná. Szerencsére ráakadt a bagboxra, ahol sok fajta aktatáskát lehet venni. Szerencsére az oldalukon van szűrő funkció, így sokkal egyszerűbb dolga volt. Leszűrte a találatokat, és végül csak két darab közül kellett választania a fiúnak, aki a segítséget kérte. Minden pontosan olyan volt, mint ahogyan azt ő elképzelte, nemsokára pedig egy aktatáska büszke tulajdonosává vált.

Az eset után a tanár, aki a segítséget nyújtotta, lelkesen osztotta meg velünk a kis történetet. Sokan nem is gondolák, hogy az ilyen egyszerű funkciók, mint egy jó szűrőrendszer, néhányak életét mennyire megkönnyítheti.

Talán szándékosan gondoltak erre az oldal készítői, talán csak véletlen, hogy az autista vásárlóiknak is segítséget nyújtanak vele, mindenesetre sokkal egyszerűbben tudnak választani.