Felújítjuk a gyerekszobát, megjött az új polc is

Ahogy nő a gyerek, úgy kell hozzá igazítani a gyerekszobát is. Laci autista, ezért mindig van egy dolog, ami nagyon le tudja kötni őt. Most éppen az autókért van oda, autós plakátokkal, kis autókkal, plüssökkel van tele a szobája, a kedvenc meséje pedig a Verdák lett. Vettünk neki Verdás ágyneműt, törülközőt, fogmosó készletet, papucsot és rengeteg újságot ebben a témában. Pár hónap alatt annyi holmi halmozódott fel Laci szobájában, hogy kénytelen voltunk beruházni egy új polcrendszerre, ugyanis az addig használt kis háromsoros faszekrényke már nem bírta a strapát. Miklóssal, a férjemmel leültünk egyik este és azon törtük a fejünket, milyen polcot vegyünk a gyerekszobába. Valami egyszerű, letisztult dizájnú darabra gondoltunk, ami tud alkalmazkodni a gyerek ízlésének változásához. Fél óra gondolkodás után mindketten egy fémpolc vásárlása mellett döntöttünk. Mivel már későre járt, aznapra be is szüntettük az ezzel kapcsolatos diskurzust, de reggel, munkába menet a HÉV-en elővettem a telefonomat és elkezdtem böngészgetni, hátha találok egy jónak tűnő céget, akik ilyen fém polcokat forgalmaznak.

Nem telt el 5 perc és rá is akadtam a tökéletes megoldásra. A Rackinglog nevű cég oldalán ugyanis olyan polcrendszer szerepelt, amit elképzeltünk maguknak. Csavarmentes, ezáltal könnyen összeszerelhető, egyszerű, visszafogott, mégis valahogy illik egy gyerekszobába. Reméltük, hogy Lacikának is tetszeni fog a választásunk. Át is küldtem az oldal linkjét Mikinek is, aki ebédszünetben felhívott, hogy áldását adja a dologra, nyugodtan kérjek árajánlatot az oldalon. Meg is tettem ezt, amint végeztem az ebédemmel. Visszaültem az asztalomhoz és az ingyenes ajánlatkérés lehetőségével élve írtam a cégnek. A levélbe belefoglaltam a szükséges paramétereket – jó előre lemértük már, mekkora polcra lesz szükségünk – és az adataim megadása után már el is tudtam küldeni nekik a kérést. Gondoltam, lesz időnk még elmenni előtte az IKEA-ba, meg pár bútoráruházba nézelődni, hátha azokon a helyeken látunk jobb lehetőséget is, de olyan hamar megküldték az ajánlatot, hogy inkább el sem mentünk máshová. Tetszett ez a gyors, biztos munkavégzés a részükről és mivel a cég azt is vállalja, hogy összerakja a polcot a lakásban – az ár már szerepel az ajánlatban, szóval nem kell külön fizetni, mikor kihozzák – Miklós is jobban látta, ha a Rackinglog mellett maradunk. 

Mikor mindent lebeszéltem a céggel telefonon – időpontot, ilyesmit – izgatottan vártuk, hogy kiszállítsák. Mivel Lacinak is megmutattuk, mi fog érkezni a szobájába, ő is nagyon izgult, tetszett neki a választásunk. Az előre lebeszélt időpont reggelén hívtak is a cégtől, hogy megerősítsék a kiszállítást. Én maradtam otthon, Miki dolgozott és reggel elvitte Lacit foglalkozásra, szóval egyedül voltam. Már előre elpakoltunk, hogy szabad legyen a terep a szakembereknek, akik miután megérkeztek, gyorsan végeztek az összeszerelési munkálatokkal. A végeredmény csodálatos volt, le is fotóztam és a képet elküldtem Miklósnak, akinek szintén tetszett a polcrendszer.

Mikor hazajöttek a gyerekkel, Laci nagyon felszabadult lett. Azonnal felpakolt mindent az új polcra és egész este amellett játszott. Örülök, hogy a Rackinglog mellett tettük le a voksunkat, ha nem őket választjuk, biztosan nem lett volna ilyen hamar kész Laci szobája!