Motorozással a sérült emberekért – egy új lehetőség

Az én édesanyám már több, mint 20 éve egy szervezetnél dolgozik. Értelmi fogyatékossággal élőket segítenek, támogatnak. Különös hangsúlyt fektetve az autista emberekre. Igazából az autizmusra vannak specializálódva. Amíg főiskola mellett csak diákmunkáim voltak, nagyon sokszor mentem be hozzájuk a munkahelyére, így én is nagyon sokszor találkoztam autista emberekkel. Azóta már én is főállásban dolgozom, és kevés időm van beugrani hozzájuk, de mindig sokat mesél nekem, hogy éppen mi van náluk a munkahelyén.

A legutóbb arról mesélt, hogy azt tervezik, elvisznek autista embereket kisebb motoros túrákra, hogy ki tudjanak kapcsolódni ők is, és kiszakítsák ezeket az embereket a megszokott kerékvágásból és lássanak, tapasztaljanak valami újat is. Egy motoros iskola, ami nem rég nyílt, lesz ennek a kezdeményezésnek a támogatója is, így egy elég jó belépőhöz jutnak majd, mert nem sokan, vagyis inkább úgy mondom, hogy nem elegen foglalkoznak az autizmussal és az ezzel együttélő emberekkel.

Nekem is nagy szenvedélyem a motorozás, annak ellenére, hogy nem szereztem még meg nagy motorra a jogsit, de régóta álmodozom róla. Anya mondta, hogy nagyon kedvesek voltak ennél a motoros iskolánál és most bevezető áron dolgoznak, keressem csak fel őket. Én így is tettem, majd bementem hozzájuk és be is iratkoztam. Eléggé képben vagyok egyébként a motoros márkákkal kapcsolatban, és nem tudtam nem észrevenni, hogy nagyon jó cuccaik vannak, így rá is kérdeztem, hogy honnan vannak, melyik motorosbolt az, ahonnan vették őket. Elárulták a motorosbolt nevét, ami nem más volt, mint a Shox. Természetesen én is hallottam már róluk, hiszen a Shox Magyarország legnagyobb motorosboltja, ami a túramotorozást illeti. Engem is pontosan a túramotorozás az, ami a leginkább vonz. Szinte előttem van, ahogy jön a következő tavasz, én pedig csak felpattanok a motoromra és hasítok vele a hegyek között. Mindig is szerettem a természetben lenni éppen ezért várom nagyon, hogy én is a többi motoros barátommal a hegyek között szedjem az utakat. Persze mindenekelőtt meg kell szereznem a megfelelő motoros öltözékemet, ezalatt arra gondolok Hogy vennem kell motoros csizmát motoros dzsekit illetve egy olyan bukósisakot, ami mindig is az álmom volt mindezt meg tudom találni abban motorosboltban. Egyébként több olyan barátom is van illetve ismerősöm, akik már vásároltak itt és azt mondták ez a legprofibb motorosbolt, amivel eddig találkoztak természetesen a jo sohasem olcsó meg kell fizetni a minőséget.

Nagyon szerencsésnek érzem magam amiatt, hogy anya szólt nekem mindenképpen ehhez a motoros iskolához menjek tanulni, mert itt ugyebár bevezető áron dolgoznak, megfelelő felszerelésük van és mindezeken kívül nagyon korrekt cég ről van szó. A beiratkozásnál sokat beszéltem ezzel az emberrel, akivel édesanyám is és rendesen kifaggattam, hogy pontosan milyen tapasztalataik vannak ezzel a motorosbolttal. Meg kell mondanom, hogy csak jót mondott róluk pontosan azokat mondta el, amiket már én is hallottam többekközött azt, hogy nagyon kedvesek az üzletben segítőkészek és mindenkinek személyreszabott segítséget nyújtanak. Én úgy gondolom, ha valaki igazán jót akar márpedig a motorozásnál fontos a minőség mivel egy veszélyes sportról van szó mindenképpen ma Shox-hoz kell fordulnia.

Én úgy vettem észre, hogy nem csak ezen a piacon, hanem máshol is nagyon sok olyan cég van jelen, akik nem teljesen vannak képben. Itt arra gondolok, hogy nem elég felkészült a szakmai csapat, és ezáltal hiába van jó termékük, ők nem tudják a maximumot nyújtani egy-egy eladásnál. Ezzel szemben a Shox-nál egy olyan csapat van, akik mint hogyha motorosboltban születtek volna, mindent tudnak a motorozásról, és ők is motoroznak.